Ga terug
+ servings
Koekjes

Zelfgemaakte koekjes van Bakkerij Willemsen

Bakkerij Willemsen
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram boter
  • 250 gram basterd suiker
  • 500 gram bloem
  • 50 gram eidooier
  • 20 gram citroenrasp
  • 5 gram zout

Bereidingswijze
 

  • Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
  • Meng suiker, zout en citroenrasp door de gesmolten boter.
  • Voeg eidooiers beetje bij beetje toe en meng goed.
  • Voeg bloem toe en roer kort door totdat het deeg samenkomt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht in de koelkast rusten.
  • Kneed het deeg tot het soepel is.
  • Rol het deeg uit tot staven van 30 cm lang en 3 cm dik.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Rol de staven door suiker en snijd ze in plakken van 2 cm.
  • Leg de plakken op een bakplaat en bak 14 minuten op 170°C tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Geniet ervan!
Trefwoord bloem, eieren, melk