Ga terug
+ servings
Zwinstreek gerecht

Zwinstreekgerecht

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Geitenkaas creme

  • 200 gram Hoorns geitenkaas
  • 200 gram room
  • 1/2 teen knoflook
  • peper, zout, tijm
  • 1/2 sjalot
  • rozemarijn, citroen

Mousse van polderaardappel

  • 225 gram polderaardappel romig en smeuïg
  • 50 gram melk
  • 75 gram room
  • 125 gram zure room
  • 3 gram gelatine
  • 125 gram geslagen room
  • 2 gram zout

Gerookte paling

  • 2 kilogram gerookte paling

Crumble

  • 200 gram droge worst
  • 100 gram cornflakes
  • 25 gram honing

Zoet zure ui

  • 2 kleine uien
  • 100 gram water
  • 100 gram suiker
  • 100 gram azijn
  • 2 gram suiker

Jus van duindoorn en Seawise

  • 3 uien
  • 4 aardappels
  • 2 wortels
  • 100 gram selder
  • 2 flesjes Seawise bier
  • de graten en koppen van de gerookte paling
  • 100 gram venkel
  • 500 gram water
  • tijm, peper, zout, citroensap, suiker

Bereidingswijze
 

Geitenkaas creme

  • Kook de room op met de ½ sjalot, tijm, knoflook, rozemarijn.
  • Zet van vuur af, laat 10 minuten infuseren.
  • Passeer warm over de geitenkaas.
  • Kruid met peper, zout en citroensap, draai glad in mixer.
  • Laat opstijven in koeling.

Mousse van de polderaardappel

  • Kook de aardappels gaar, giet ze af en wrijf ze door eenfijne zeef.
  • Verwarm de melk, room en zure room en los er de voorgeweekte gelatine in op.
  • Voeg er de aardappelkruim aan toe en roer alles glad meteen klopper.
  • Koud laten worden in de koeling en als de aardappel dik begint te worden, doe dan de half geslagen room eronderdoor spatelen.
  • Op smaak brengen met zout.

Gerookte paling

  • Fileer de paling en snijd mooie stukken.
  • Bewaar de koppen en graten.

Crumble

  • Verwijder het vel en snijd dunne plakken van de drogeworst en doe ze in de oven van 100C op keukenpapier tot ze krokant zijn.
  • Mix kort in de mixer samen met de honing en de cornflakes.

Zoet zure ui

  • Snijd de zoete ui in grove stukken, kook de gelijke delen, water, azijn en suiker op en voeg de ui eraan toe, laat afkoelen.

Jus van duindoorn en Seawise

  • Stoof de graten en koppen van de paling aan.
  • Voegde geschilde en fijngesneden aardappel, grofgehakte ui, wortel, selder en venkel toe.
  • Blus af met de helft van de Seawise en kook in tot het bier bijna verdampt is.
  • Voeg water toe, kook op en schuim af, laat 15 minuten intrekken.
  • Passeer door een zeef en voeg het duindoornsap, honing,citroensap en rest van het bier toe. Kruid af. Koel terug.
Trefwoord hoofdgerecht, vlees