Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer het Zwinstreek gerecht: een prachtige verzameling die met geitenkaas, polderaardappelen, gerookte paling, duindoorn en Seawise wordt bereidt. Smakelijk!

Zwinstreek gerecht

Zwinstreekgerecht

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Geitenkaas creme

  • 200 gram Hoorns geitenkaas
  • 200 gram room
  • 1/2 teen knoflook
  • peper, zout, tijm
  • 1/2 sjalot
  • rozemarijn, citroen

Mousse van polderaardappel

  • 225 gram polderaardappel romig en smeuïg
  • 50 gram melk
  • 75 gram room
  • 125 gram zure room
  • 3 gram gelatine
  • 125 gram geslagen room
  • 2 gram zout

Gerookte paling

  • 2 kilogram gerookte paling

Crumble

  • 200 gram droge worst
  • 100 gram cornflakes
  • 25 gram honing

Zoet zure ui

  • 2 kleine uien
  • 100 gram water
  • 100 gram suiker
  • 100 gram azijn
  • 2 gram suiker

Jus van duindoorn en Seawise

  • 3 uien
  • 4 aardappels
  • 2 wortels
  • 100 gram selder
  • 2 flesjes Seawise bier
  • de graten en koppen van de gerookte paling
  • 100 gram venkel
  • 500 gram water
  • tijm, peper, zout, citroensap, suiker

Bereidingswijze
 

Geitenkaas creme

  • Kook de room op met de ½ sjalot, tijm, knoflook, rozemarijn.
  • Zet van vuur af, laat 10 minuten infuseren.
  • Passeer warm over de geitenkaas.
  • Kruid met peper, zout en citroensap, draai glad in mixer.
  • Laat opstijven in koeling.

Mousse van de polderaardappel

  • Kook de aardappels gaar, giet ze af en wrijf ze door eenfijne zeef.
  • Verwarm de melk, room en zure room en los er de voorgeweekte gelatine in op.
  • Voeg er de aardappelkruim aan toe en roer alles glad meteen klopper.
  • Koud laten worden in de koeling en als de aardappel dik begint te worden, doe dan de half geslagen room eronderdoor spatelen.
  • Op smaak brengen met zout.

Gerookte paling

  • Fileer de paling en snijd mooie stukken.
  • Bewaar de koppen en graten.

Crumble

  • Verwijder het vel en snijd dunne plakken van de drogeworst en doe ze in de oven van 100C op keukenpapier tot ze krokant zijn.
  • Mix kort in de mixer samen met de honing en de cornflakes.

Zoet zure ui

  • Snijd de zoete ui in grove stukken, kook de gelijke delen, water, azijn en suiker op en voeg de ui eraan toe, laat afkoelen.

Jus van duindoorn en Seawise

  • Stoof de graten en koppen van de paling aan.
  • Voegde geschilde en fijngesneden aardappel, grofgehakte ui, wortel, selder en venkel toe.
  • Blus af met de helft van de Seawise en kook in tot het bier bijna verdampt is.
  • Voeg water toe, kook op en schuim af, laat 15 minuten intrekken.
  • Passeer door een zeef en voeg het duindoornsap, honing,citroensap en rest van het bier toe. Kruid af. Koel terug.
Trefwoord hoofdgerecht, vlees

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188