Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zwinstreekgerecht: mousse van aardappel, gerookte paling, geitenkaascreme en een jus van duindoorn met Seawise
Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Voorgerecht
Porties
10
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
Geitenkaas creme
200
gram
Hoorns geitenkaas
200
gram
room
1/2
teen
knoflook
peper, zout, tijm
1/2
sjalot
rozemarijn, citroen
Mousse van polderaardappel
225
gram
polderaardappel
romig en smeuïg
50
gram
melk
75
gram
room
125
gram
zure room
3
gram
gelatine
125
gram
geslagen room
2
gram
zout
Gerookte paling
2
kilogram
gerookte paling
Crumble
200
gram
droge worst
100
gram
cornflakes
25
gram
honing
Zoet zure ui
2
kleine
uien
100
gram
water
100
gram
suiker
100
gram
azijn
2
gram
suiker
Jus van duindoorn en Seawise
3
uien
4
aardappels
2
wortels
100
gram
selder
2
flesjes
Seawise
bier
de graten en koppen van de gerookte paling
100
gram
venkel
500
gram
water
tijm, peper, zout, citroensap, suiker
Bereidingswijze
Geitenkaas creme
Kook de room op met de ½ sjalot, tijm, knoflook, rozemarijn.
Zet van vuur af, laat 10 minuten infuseren.
Passeer warm over de geitenkaas.
Kruid met peper, zout en citroensap, draai glad in mixer.
Laat opstijven in koeling.
Mousse van de polderaardappel
Kook de aardappels gaar, giet ze af en wrijf ze door eenfijne zeef.
Verwarm de melk, room en zure room en los er de voorgeweekte gelatine in op.
Voeg er de aardappelkruim aan toe en roer alles glad meteen klopper.
Koud laten worden in de koeling en als de aardappel dik begint te worden, doe dan de half geslagen room eronderdoor spatelen.
Op smaak brengen met zout.
Gerookte paling
Fileer de paling en snijd mooie stukken.
Bewaar de koppen en graten.
Crumble
Verwijder het vel en snijd dunne plakken van de drogeworst en doe ze in de oven van 100C op keukenpapier tot ze krokant zijn.
Mix kort in de mixer samen met de honing en de cornflakes.
Zoet zure ui
Snijd de zoete ui in grove stukken, kook de gelijke delen, water, azijn en suiker op en voeg de ui eraan toe, laat afkoelen.
Jus van duindoorn en Seawise
Stoof de graten en koppen van de paling aan.
Voegde geschilde en fijngesneden aardappel, grofgehakte ui, wortel, selder en venkel toe.
Blus af met de helft van de Seawise en kook in tot het bier bijna verdampt is.
Voeg water toe, kook op en schuim af, laat 15 minuten intrekken.
Passeer door een zeef en voeg het duindoornsap, honing,citroensap en rest van het bier toe. Kruid af. Koel terug.
Trefwoord
aardappel, bier, duindoorn, gerookte vis, kaas, ui