Ga terug
Appelbol

Appelbollen

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 4 grote Zeeuws-Vlaamse appels
  • 250 g bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 g rozijnen optioneel
  • 1 ei voor het bestrijken
  • Voor de saus:
  • 100 g poedersuiker
  • 2-3 eetlepels citroensap of water

Bereidingswijze
 

  • Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af, zodat ze rechtop kunnen staan.
  • Meng in een kom de suiker, kaneel en rozijnen (indien gebruikt).
  • Vul elke appel met het suiker-kaneelmengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad.
  • Snijd het bladerdeeg in vierkante stukken, groot genoeg om de appels volledig in te pakken.
  • Plaats een appel in het midden van elk stuk bladerdeeg.
  • Vouw het deeg om de appel en zorg ervoor dat alles goed is afgesloten. Druk de randen aan met een vork.
  • Leg de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de appelbollen voor een mooie glans.
  • Bak de appelbollen ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de poedersuiker met het citroensap of water tot een gladde saus.
  • Serveer de appelbollen warm, eventueel met de saus eroverheen.
  • Serveertip: Serveer de appelbollen met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra lekkere traktatie! Eet smakelijk!
Trefwoord appel, eieren