Ga terug
–+ servings
Appelmoes

Appelmoes

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg appels Goudreinet, Elstar, Jonagold, Kanzi of Braeburn
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram honing
  • 50 gram water

Bereidingswijze
 

  • Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en leg in een pan samen met de citroenrasp, sap van de citroen, een kaneelstokje en de honing
  • Plaats een deksel op de pan en kook op zacht vuur de appels op.
  • Zodra de appels hun vocht beginnen te lossen, haal je het deksel eraf en kook je langzaam verder tot de appels gaar zijn en het meeste vocht verdampt is.
  • Haal het kaneelstokje eruit en plet de appels voorzichtig met een puree stamper, afhankelijk van welke structuur je wil.
  • Wil je een gladde moes, gebruik dan kort de staafmixer.
  • Persoonlijk vinden wij de appelcompote met grove stukken het lekkerst en zeker als die nog een beetje warm is!

Serveertip!

  • Serveer bij stoverij, draadjesvlees, rode kool of zelfs als dessert met wat hangop van yoghurt, ijs of koekjescrumble.
Trefwoord bijgerecht