Appelmoes

door | 25 apr 2023 | recept

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke appelmoes klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Appelmoes

Appelmoes

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg appels Goudreinet, Elstar, Jonagold, Kanzi of Braeburn
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram honing
  • 50 gram water

Bereidingswijze
 

  • Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en leg in een pan samen met de citroenrasp, sap van de citroen, een kaneelstokje en de honing
  • Plaats een deksel op de pan en kook op zacht vuur de appels op.
  • Zodra de appels hun vocht beginnen te lossen, haal je het deksel eraf en kook je langzaam verder tot de appels gaar zijn en het meeste vocht verdampt is.
  • Haal het kaneelstokje eruit en plet de appels voorzichtig met een puree stamper, afhankelijk van welke structuur je wil.
  • Wil je een gladde moes, gebruik dan kort de staafmixer.
  • Persoonlijk vinden wij de appelcompote met grove stukken het lekkerst en zeker als die nog een beetje warm is!

Serveertip!

  • Serveer bij stoverij, draadjesvlees, rode kool of zelfs als dessert met wat hangop van yoghurt, ijs of koekjescrumble.
Trefwoord bijgerecht

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188