Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges
Marcin Beaufort
5
van
2
stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
kilogram
asperges
geschild AA formaat
6
eieren
200
gram
boter
500
gram
kleine aardappels
1
fles
witte wijn
peterselie - nootmuskaat - peper - zout
500
gram
gekookte ham
optioneel
Bereidingswijze
Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en kook ze gaar in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Schil de aardappels en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn, giet af en laat uitdampen.
Voeg een klontje boter en gehakte peterselie toe en kruid ze naar smaak.
Kook ondertussen de eieren, spoel ze koud en pel ze.
Plet de eieren fijn met een vork en vermeng dit met de rest van de gesmolten boter, breng op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.
Warm de asperges terug op in een klein beetje vocht, leg ze vervolgens op een bord en dresseer hierop de warme ei/boter mengsel.
Optioneel
Leg de warme beenham hierop (kort opwarmen in oven of pan).
Leg een paar aardappels tegen de asperges aan. Overheerlijk met een fris wit wijntje. Eet smakelijk!
Trefwoord
aardappel, asperge, eieren, varkensvlees, zuivel