Asperges

Een heerlijk recept gemaakt van Zeeuwse asperges!

Fietsreceptenroute

Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je asperges bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou.

-advertentie-

Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.

Veel fiets- en eetplezier!

asperges

Asperges

Marcin Beaufort
5 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilogram asperges geschild AA formaat
  • 6 eieren
  • 200 gram boter
  • 500 gram kleine aardappels
  • 1 fles witte wijn
  • peterselie – nootmuskaat – peper – zout
  • 500 gram gekookte ham optioneel

Bereidingswijze
 

  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en kook ze gaar in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  • Schil de aardappels en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn, giet af en laat uitdampen.
  • Voeg een klontje boter en gehakte peterselie toe en kruid ze naar smaak.
  • Kook ondertussen de eieren, spoel ze koud en pel ze.
  • Plet de eieren fijn met een vork en vermeng dit met de rest van de gesmolten boter, breng op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.
  • Warm de asperges terug op in een klein beetje vocht, leg ze vervolgens op een bord en dresseer hierop de warme ei/boter mengsel. 

Optioneel

  • Leg de warme beenham hierop (kort opwarmen in oven of pan).
  • Leg een paar aardappels tegen de asperges aan. Overheerlijk met een fris wit wijntje. Eet smakelijk!
Trefwoord hoofdgerecht, vlees

Verkooppunten en producten onderweg

Asperges en boter: 
Nieuweweg 2
4529 PW Eede
+31 117 35 02 14
info@spitsbroek.nl
 
Eieren:
De Bruyckere
Draaibrugseweg 10
4527 PA Aardenburg
0117-492529
http://www.biologischeeieren.nl/
 
Aardappels:
Fruithuisje Flikweert
Markstraat 6-8
4527 CL Aardenburg
0117-491504
nadia@fruithuisje.nl
 
Ham:
Slagerij de Ossekop
Weststraat 71
4527 BS Aardenburg
0117 491 350
https://www.facebook.com/slagerijdeossekop/
 
Witte wijn:
Wijngaard de Biezenhof
Biezenstraat 40 
4529JK Eede 
+31615874991
info@wijngaardbiezenhof.nl

-advertentie-