Ga terug
+ servings

Brownie met peer en chocolade

Marcin Beaufort
5 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 8 personen

Wat heb je nodig?

1 bakvorm

Ingrediënten
  

  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 70 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 40 gram melk
  • 125 gram gesmolten boter
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 peren
  • 75 gram pure chocolade stukjes
  • 50 gram honing

Bereidingswijze
 

  • Schil de peren en snijd in blokjes van +/- 1 cm.
  • Meng de eieren met basterdsuiker en roer de melk er doorheen.
  • Zeef bakpoeder, cacaopoeder en bloem en spatel er doorheen.
  • Houd een klein beetje walnoot en chocolade stukjes achter de hand en meng de rest samen met de gesmolten boter en de peer blokjes.
  • Vul af in een ingeboterde en gebloemde bakvorm.
  • Bak in een voorverwarmde oven 140°C, 25-30 minuten. Check regelmatig met een prikker. Als er geen beslag meer aan blijft plakken is de brownie klaar. Laat afkoelen.
  • Haal een lepel door de honing en trek strepen over de brownie.
  • Strooi de gehakte walnoten en chocolade overheen. Eet smakelijk!
Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegetarisch