Brownie met peer en chocolade

door

Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je brownie bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie West-Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je hier vinden.

Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

De ideale startplaats is van deze route is Groede. Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.

Veel fiets- en eetplezier!

Brownie met peer

Brownie met peer en chocolade

Marcin Beaufort
5 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht, Tussendoortje, vegetarisch
Porties 8 personen

Wat heb je nodig?

1 bakvorm

Ingrediënten
  

  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 70 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 40 gram melk
  • 125 gram gesmolten boter
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 peren
  • 75 gram pure chocolade stukjes
  • 50 gram honing

Bereidingswijze
 

  • Schil de peren en snijd in blokjes van +/- 1 cm.
  • Meng de eieren met basterdsuiker en roer de melk er doorheen.
  • Zeef bakpoeder, cacaopoeder en bloem en spatel er doorheen.
  • Houd een klein beetje walnoot en chocolade stukjes achter de hand en meng de rest samen met de gesmolten boter en de peer blokjes.
  • Vul af in een ingeboterde en gebloemde bakvorm.
  • Bak in een voorverwarmde oven 140°C, 25-30 minuten. Check regelmatig met een prikker. Als er geen beslag meer aan blijft plakken is de brownie klaar. Laat afkoelen.
  • Haal een lepel door de honing en trek strepen over de brownie.
  • Strooi de gehakte walnoten en chocolade overheen. Eet smakelijk!
Trefwoord bloem, eieren, honing, melk, peer, walnoten