Ga terug
+ servings
Basisrecept bonen

Cassoulet van bonen met knoflook en laurier

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht, vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram bruine bonen gedroogd
  • 250 gram witte bonen gedroogd
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 stuks wortel in blok van 1x1 cm
  • 100 gram ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • tijm, rozemarijn en laurier
  • 50 x 50 gram olijfolie
  •  citroensap, gemalen cayennepeper en zout 

Bereidingswijze
 

  • Week de bonen een nacht in koud water. 
  • Kook de bonen apart van elkaar in bouillon (let op nog geen zout toevoegen) tot ze gaar zijn. 
  • Was, schil en snijd alle groenten en stoof ze aan in de olijfolie, voeg bonen toe en bevochtig met extra bouillon en kook zachtjes verder gaar. De bruine bonen zullen wat uit elkaar vallen en zorgen voor binding. 
  • Laat de schotel even rusten en monteer deze met wat extra olijfolie.  
  • Kruid af met cayennepeper, zout en citroensap.
Trefwoord peulvruchten, ui, wortel