Ga terug
+ servings
Chili con carne

Chili con carne

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 125 gram ui in blokjes
  • 150 gram black eye peas gekookt
  • 150 gram bruine bonen gekookt
  • 150 gram witte bonen gekookt
  • 100 gram maiskorrels zoet
  • 50 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 5 gram kerriepoeder
  • 5 gram paprikapoeder
  • 2 gram komijn gemalen
  • 5 gram koriander gemalen
  • 2 rode chilipeper
  • 1 fles bier pils
  • 250 gram tomatenconcassé in blik zonder vocht

Bereidingswijze
 

  • Snijd het runderstoofvlees op blokjes van 3x3 cm en marineer met de specerijen en knoflook. Dit kan perfect een dag op voorhand.
  • Bak het vlees goudbruin aan in bruisende boter. Voeg de ui en gesneden rode chilipeper toe. Blus af met het bier. Kook op.
  • Als de helft van het bier verdampt is voeg dan de kippenbouillon, de helft van de bruine en de helft van de zwarte bonen, tomatenpuree en tomatenblokje toe.
  • Kook op en zet het vuur zachter. Stoof onder deksel langzaam gaar.
  • Gedurende 1,5-2 uur afhankelijk van de grootte van de pan en het vlees. Roer regelmatig en check de gaarheid van het vlees.
  • Als het bijna gaar is voeg dan de rest van de gekookte bonen en de mais zonder vocht toe en stoof verder mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met witte rijst of flatbread, garneer met koriander, limoen en rode chilipeper.
Trefwoord bier, peulvruchten, ui, vlees