Ga terug
+ servings
Chutney van appel en zoete ui

Chutney van appel en zoete ui

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg appels Jonagold of Elstar
  • 750 gram ui
  • 750 gram suiker
  • 500 ml witte wijn
  • 100 gram azijn
  • 100 gram rozijnen

Bereidingswijze
 

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd in grove stukken
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Doe alles in pan met de rozijnen, witte wijn, azijn en suiker.
  • Kook op een klein vuur gaar en helemaal droog, pas op voor aanbranden.
  • Mix kort met de staafmixer.

Serveertip!

  • Heerlijk om koud te eten bij een stukje paté of oude kaas.
Trefwoord bijgerecht