Chutney van appel en zoete ui

door | 25 okt 2021 | recept

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke chutney van appel en zoete ui klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Chutney van appel en zoete ui

Chutney van appel en zoete ui

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg appels Jonagold of Elstar
  • 750 gram ui
  • 750 gram suiker
  • 500 ml witte wijn
  • 100 gram azijn
  • 100 gram rozijnen

Bereidingswijze
 

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd in grove stukken
  • Pel de ui en snijd fijn.
  • Doe alles in pan met de rozijnen, witte wijn, azijn en suiker.
  • Kook op een klein vuur gaar en helemaal droog, pas op voor aanbranden.
  • Mix kort met de staafmixer.

Serveertip!

  • Heerlijk om koud te eten bij een stukje paté of oude kaas.
Trefwoord bijgerecht

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188