Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde groene asperges
Juriën Paridaen - Bistro In Den Koning
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Bijgerecht, Lunch, Tapas, Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
16
stuks groene asperges
4
a 100/125 gram
bollen Burrata
alternatief buffelmozarella
150
gram
diverse tomaatjes
1
bakje tuinkers
1/2
bosje peterselie
1/2
bosje dragon
1/2
bosje bieslook
1
citroen
200
ml
olijfolie extra vierge
van goede kwaliteit
sla en scheutjes naar keuze
balsamicoazijn
ouder dan 2 jaar
zwarte peper uit de molen
Zeeuwse Zoute
Bereidingswijze
Kruidenolie
Hak de kruiden fijn en mix deze door de olie 200 ml en smaak af met citroensap, peper en zout.
Gegrilde asperges
Snijd de houterige onderkanten van de asperges.
Marineer deze met olijfolie, peper uit de molen en zeezout.
Verwarm de grillpan/BBQ voor.
Snijd intussen de tomaatjes in partjes of halveer deze (ligt aan de grootte).
Grill de groene asperges rondom totdat ze gaar zijn.
Schik ze vervolgens op de borden, breek de burrata en verdeel de tomaatjes.
Kruid af met wat peper uit de molen en Zeeuwse Zoute.
Werk af met de sla en scheutjes en besprenkel met de kruidenolie en balsamico.
Trefwoord
asperge