Ga terug
+ servings
Gegrilde groene asperges

Gegrilde groene asperges

Juriën Paridaen - Bistro In Den Koning
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, Lunch, Tapas, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 16 stuks groene asperges
  • 4 a 100/125 gram bollen Burrata alternatief buffelmozarella
  • 150 gram diverse tomaatjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje dragon
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 citroen
  • 200 ml olijfolie extra vierge van goede kwaliteit
  • sla en scheutjes naar keuze
  • balsamicoazijn ouder dan 2 jaar
  • zwarte peper uit de molen
  • Zeeuwse Zoute

Bereidingswijze
 

Kruidenolie

  • Hak de kruiden fijn en mix deze door de olie 200 ml en smaak af met citroensap, peper en zout.

Gegrilde asperges

  • Snijd de houterige onderkanten van de asperges.
  • Marineer deze met olijfolie, peper uit de molen en zeezout.
  • Verwarm de grillpan/BBQ voor.
  • Snijd intussen de tomaatjes in partjes of halveer deze (ligt aan de grootte).
  • Grill de groene asperges rondom totdat ze gaar zijn.
  • Schik ze vervolgens op de borden, breek de burrata en verdeel de tomaatjes.
  • Kruid af met wat peper uit de molen en Zeeuwse Zoute.
  • Werk af met de sla en scheutjes en besprenkel met de kruidenolie en balsamico.
Trefwoord asperge