Bistro In Den Koning in Waterlandkerkje

door | 25 jul 2022 | Ook lokaal

Eet lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Waterlandkerkje, een gezellig dorpje waar ze wel van goede verhalen houden. Zeker als je dat van de zeemeermin Hildegonda leest. Het pand waar Bistro In den Koning gevestigd is, heeft ook een rijke geschiedenis, vertellen eigenaren Juriën en Angie. Angie: “Volgens de overlevering zou zelfs Napoleon hier nog geslapen hebben. Het pand stamt uit de 17e eeuw en is intussen ruim 300 jaar oud. Ons restaurant is op het naastgelegen kerkje na het oudste gebouw van het dorp. De laatste veertig, vijftig jaar is er altijd een restaurant gevestigd.”

Vers van de boer om de hoek

Als rasechte Zeeuws-Vlamingen verwerken Juriën en Angie graag lokale producten in hun gerechten. “In onze bistro proberen we dicht bij onszelf te blijven,” legt Juriën uit. “We serveren klassiekers als basis met hier en daar een uitstap naar de Vlaamse en Franse keuken. In onze bekende bereiding van de varkenswangetjes gebruiken we de Dutch Bargain IPA uit Groede. De aardappelen en uien halen we om de hoek bij de lokale boer, waarvan we de frieten met de hand snijden.” Op de kaart vind je ook Noordzeevissoep en wat denk je van klakkers als dessert? Zeeuwser kan het niet!

Juriëns favorieten

Juriën heeft een aantal favorieten waarvoor hij in zijn vrije tijd graag een ommetje maakt. “Ik eet enorm graag de Marokkaanse salade van de Eetboetiek, waar ik al vanaf de opening fan van ben. Maar ik rij ook graag naar Breskens voor de geroosterde bloemkool van Escobar.” Juriën haalt zo zijn inspiratie door veel rond te kijken, smaken te proberen en ook met leveranciers te praten. “Maar waar ik vooral naar kijk, is het aanbod op dat moment. We respecteren zoveel mogelijk de seizoenen. Dat komt de smaak van een gerecht echt ten goede.”