Ga terug
+ servings
Pasta zeevruchten

Pasta zeevruchten

Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 360 gram verse pasta naar keuze
  • 10 mossels per persoon
  • 10 kokkels per persoon
  • 5 scheermessen per persoon
  • 100 gram handgepelde garnalen
  • 15 gram zeekraal per persoon
  • 2 à 3 langoustines per persoon
  • 500 ml visbouillon
  • 500 ml kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • ca. 150 gram oude boerenkaas

Bereidingswijze
 

  • Rasp de oude kaas
  • Bereid de visbouillon volgens recept
  • Spoel de schelpen en scheermessen onder koud water voor 5 minuten en verwijder eventueel vuil en pokken.
  • Stoof een gesnipperde ui aan in olijfolie en voeg de schelpen toe. Kruid met gemalen zwarte peper, zeezout en bak 1 minuut mee, voeg de zeekraal toe en blus dan af met een half glas witte wijn.
  • Kook de langoustines in water met zout en cayennepeper.
  • Breng de visbouillon met de room aan de kook en smelt er een 2/3e deel van de kaas door totdat de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout.
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.
  • Voeg dit aan de kaassaus toe en dresseer in diepe borden.
  • Garneer met de schelpjes, langoustines en zeekraal.
Trefwoord schaal- en schelpdieren, zilte groente