Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

Seafood & Winebar

Wil je weten hoe rijk het zeeleven in de Zeeuwse wateren is? Kijk dan eens op de kaart van Bistro Beaufort. Je vindt er oesters, kreeft, zeevruchtenschotels, zeetong, mosselen, vissoep en… knoop deze in je zakdoek, bouillabaisse. De bouillabaisse van Bistro Beaufort is namelijk beroemd in Cadzand en omstreken. Het recept van Bas is al decennialang een grote hit.

Gasten komen van heinde en verre naar Bistrot Beaufort, maar de producten, die zijn voornamelijk lokaal. Men serveert hier het beste uit de Zeeuwse zee en polders. We noemden er al een heel aantal, maar vergeet ook de garnalen, langoustines, kreukels en wulken niet. Bistro Beaufort gebruikt ze regelmatig in hun overheerlijke fruits de mer-plateau.

Op de plaats waar vroeger hun Restaurant Cadzandria stond, verrees in 2018 appartementencomplex Het Badhuis. In dit complex, met uitzicht over zee en duinen openden ze het nieuwe Bistro Beaufort.  De smaak van Zeeuws Vlaanderen is voor ons Ziltig. Aangezien de meeste producten waar wij mee werken uit de zee komen.

Bij Bistro Beaufort is alles zo puur en vers, je proeft dat er liefde, aandacht en passie in is gestoken. Die komt uit generaties aan horeca-DNA. Voor het begin van Bistro Beaufort moeten we namelijk drie generaties terug in de tijd.

Marie de le Lijs- de Gardijen begon in de jaren 50 de wafelbakkerij Cadzandria. Deze grootmoeder van de huidige gastvrouw Bianca en overgrootmoeder van haar dochter Anouschka zette de toon voor generaties aan horecatalent.

Waar je Bianca’s man Bas nog steeds in het hitte van de strijd tussen inductiekookplaten, steamers en salamandergrills vindt, heeft Bianca heeft zich inmiddels al wat naar de achtergrond begeven. Dochter Anouschka laat zich daarentegen steeds meer laat zien als toekomstig eigenaar van het familiebedrijf. Anouschka: “Ik ben de vierde generatie die het familiebedrijf wilt voorzetten en ik ben trots dat ik dat kan en mag doen.”