Ga terug
+ servings
Rpde bieten crème

Rode bieten crème

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg gekookte rode bieten
  • 150 gram room
  • 50 gram rode wijnazijn
  • zout en peper
  • 20 gram suiker
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze
 

  • Was en kook de rode bieten en laat ze vervolgens afkoelen in het vocht.Schil de rode bieten en snijd ze in stukjes. Doe ze in de blender met de suiker, room, rode wijnazijn, peper, zout en een scheutje zonnebloemolie. Goed doormixen en natuurlijk even proeven!Eventueel naar smaak brengen met wat extra zout en peper.
  • Was en kook de rode bieten en laat ze vervolgens afkoelen in het vocht.
  • Schil de rode bieten en snijd ze in stukjes.
  • Doe ze in de blender met de suiker, room, rode wijnazijn, peper, zout en een scheutje zonnebloemolie.
  • Goed doormixen en natuurlijk even proeven!
  • Eventueel naar smaak brengen met wat extra zout en peper.

Serveertip!

  • Heerlijk als garnituur bij vis of gevogelte.
Trefwoord bijgerecht