Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke rode bieten crème klaar. Heerlijk als garnituur bij vis of gevogelte. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Rode bieten crème
Ingrediënten
- 1 kg gekookte rode bieten
- 150 gram room
- 50 gram rode wijnazijn
- zout en peper
- 20 gram suiker
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Was en kook de rode bieten en laat ze vervolgens afkoelen in het vocht.Schil de rode bieten en snijd ze in stukjes. Doe ze in de blender met de suiker, room, rode wijnazijn, peper, zout en een scheutje zonnebloemolie. Goed doormixen en natuurlijk even proeven!Eventueel naar smaak brengen met wat extra zout en peper.
- Was en kook de rode bieten en laat ze vervolgens afkoelen in het vocht.
- Schil de rode bieten en snijd ze in stukjes.
- Doe ze in de blender met de suiker, room, rode wijnazijn, peper, zout en een scheutje zonnebloemolie.
- Goed doormixen en natuurlijk even proeven!
- Eventueel naar smaak brengen met wat extra zout en peper.
Serveertip!
- Heerlijk als garnituur bij vis of gevogelte.
Over de chefkok
Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.
Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188