Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tarbot met asperges en morilles
Bas Dierick - Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@koopeetbeleeflokaal
!
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
tarbotfilet ca. 150 gram per persoon
alternatief griet, pladijs of tongscharfilet
3
witte asperges AA per persoon
20
gram
zeekraal per persoon
morilles ca. 5 per persoon
200
ml
kalfsjus
500
ml
visbouillon
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd de laatste 3 cm eraf (bewaar deze voor de soep).
Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
Blancheer de zeekraal in gezouten water.
Bak de morilles in bruisende boter met een teentje knoflook, kruid met peper en zout en voeg een klein beetje water toe. Kook even door.
Giet af en voeg kookvocht toe aan de kalfsjus.
Breng de visbouillon op 50 graden en laat de tarbot ca. 15 minuten erin garen.
Dresseer de asperges en zeekraal met de tarbot bovenop en garneer met de morilles en de kalfsjus.
Trefwoord
asperge, zilte groente