Ga terug
–+ servings
Tarbot met asperges en morilles

Tarbot met asperges en morilles

Bas Dierick - Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • tarbotfilet ca. 150 gram per persoon alternatief griet, pladijs of tongscharfilet
  • 3 witte asperges AA per persoon
  • 20 gram zeekraal per persoon
  • morilles ca. 5 per persoon
  • 200 ml kalfsjus
  • 500 ml visbouillon

Bereidingswijze
 

  • Schil de asperges en snijd de laatste 3 cm eraf (bewaar deze voor de soep).
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Blancheer de zeekraal in gezouten water.
  • Bak de morilles in bruisende boter met een teentje knoflook, kruid met peper en zout en voeg een klein beetje water toe. Kook even door.
  • Giet af en voeg kookvocht toe aan de kalfsjus.
  • Breng de visbouillon op 50 graden en laat de tarbot ca. 15 minuten erin garen.
  • Dresseer de asperges en zeekraal met de tarbot bovenop en garneer met de morilles en de kalfsjus.
Trefwoord asperge, zilte groente