Het gehaktbrood van Bar Goed

door

Er waren wat haperingen met de opstart, maar Bar Goed aan Perkpolder in nieuwe gedaante heeft een voortreffelijk eerste zomerseizoen achter de rug. Ons eigen Ibiza aan de Westerschelde heeft het hart weten te veroveren van jong en oud met good food en good vibes. Van streetfood en koude drankjes wordt eigenlijk iedereen wel blij, van de vroege wandelaar met hond tot millenial, van de gepensioneerde fietser tot hele gezinnen.

Ondertussen is het winter en is Bar Goed omgetoverd tot restaurant naar klassiek concept, waar nog steeds iedereen welkom is om een kwalitatief toffe avond te beleven. Van begin oktober tot het einde van het voorjaar piekt Bar Goed met een sublieme variant op de altijd populaire côte á l’os, short rib van de barbecue en bouillabaisse van vis, schaal- en schelpdieren uit onze eigen Noordzee. Deze en andere gerechten worden bereid volgens de klassieke Franse keuken, maar dan met de geheel eigen twist die Bar Goed uniek maakt. Oud en vertrouwd, maar net even anders. De smaakavonturiers onder ons kunnen in het winterrestaurant van Bar Goed hun hart ophalen aan een tafel vol met meerdere gerechtjes: naast de ‘gewone’ gerechten kun je ook kiezen voor shared dining. Vrijheid, blijheid!

Eigenaar Yannick Mahu en chef-kok van Bar Goed Bas Kindt hebben samen het recept bedacht voor het Bargoede gehaktbrood. Aan het traditionele recept voor gehaktbrood of frikandon is zoals het Bar Goed betaamt een eigenzinnige twist gegeven die dit gehaktbrood extra lekker maakt. Bas maakt het gehaktbrood klaar in de Yakiniku grill. Nu niet panikeren als je die zelf niet hebt, want jouw gehaktbrood lukt ook prima in een barbecue die indirect kan grillen of gewoon in de oven. Eigenlijk kan iedereen het maken. Met een relatief goedkoop product zet je met het Bargoede gehaktbrood toch iets bijzonders op tafel.

Uiteraard heeft Bas voor dit gehaktbrood zoveel mogelijk producten uit eigen streek gebruikt. Dat doet hij sowieso. “Van vlees tot vis, alles is hier lokaal te halen. We zitten dichtbij de bron. Lokale producten zijn de mooiste producten”, legt Bas uit. “Een goede band met je leverancier zorgt ervoor dat je goede producten binnenkrijgt.” Bas gebruikt groenten van het seizoen en de sauzen worden zelf gemaakt. Kwaliteitsingrediënten voor kwaliteit op je bord. Krijg je al trek? Bij Bar Goed laat jij je ontvangen met een warm welkom en pak je ook in de koude, donkere winterdagen het zomergevoel. En wat betreft het gehaktbrood: dat wordt natuurlijk het lekkerst met gehakt van Zeeuws-Vlaamse slagers!