Hotel Restaurant De Eenhoorn in Oostburg

door | Ook lokaal

De vrolijke lach van Peter de Milliano ontgaat je niet als je bij de Hotel Restaurant De Eenhoorn in Oostburg binnenstapt. Chefkok en eigenaar Peter praat na 35 jaar nog altijd vol passie over zijn werk. Peter werkt al die jaren al in De Eenhoorn in Oostburg, maar samen met zijn vrouw Patricia heeft hij de zaak een paar jaar geleden van zijn broer Frank overgenomen. 

Allemaal waard

Peter vertelt dat hij eigenlijk een opleiding tot hovenier heeft gevolgd. Bloemen en planten zijn dan een grote hobby van hem. Later leerde hij het koksvak. “Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is naar de zaak en naar mijn bloemen kijken. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik mijn eigen zaak zou hebben, ik ben er enorm trots op. Bijna drie jaar hebben we De Eenhoorn nu. Toen we naar de bank stapten met onze plannen, werden we meteen gesteund en was alles zo rond. Het hart van de zaak, de keuken, is niet veranderd. Voor Patricia was het behoorlijk wennen, maar ze doet het fantastisch! Ze heeft de meeste kamers een metamorfose laten ondergaan en via diverse boekingssystemen kunnen gasten online boeken bij ons. Het zijn lange dagen en hard werken, maar het is het allemaal waard.” 

Verse producten

Samen met een fijn team staan Peter en Patricia iedere dag klaar voor de gasten, zowel in het hotel als in het restaurant. Behalve op donderdag, want dan is het sluitingsdag. Het hotel heeft 11 sfeervolle kamers, waarin de liefde voor Oostburg terugkomt. “Gasten kijken bijvoorbeeld in hun kamer uit op een mooie muur waarop de watertoren en het Groote Gat prijken. In het restaurant en de tearoom kun je genieten van de kookkunsten van Peter. “Mijn specialiteit? Dat ik altijd met verse producten werk. Ik ga voor gerechten waar ik achter sta. Je vindt hier een echte klassieke Franse keuken.” 

Er op uit

Het stel heeft een warm hart voor Oostburg en de streek. “Het is een prachtige uitvalsbasis voor een bezoek aan de streek. West Zeeuws-Vlaanderen is prachtig en ook Walcheren en Belgische West-Vlaanderen kun je prima per auto, te voet maar zeker ook met de fiets te verkennen. Ideaal voor een weekendje weg, relaxen met je partner, familie of vrienden. Ook het bedrijfsleven maakt graag gebruik van het hotel voor een zakelijke overnachting of langere periode wanneer bijvoorbeeld werknemers tijdelijk aan een project in Zeeuws-Vlaanderen werken,” legt Patricia uit. 

Kwaliteit

Ongestoord en rustig genieten van je lunch of diner, dat kan zeker bij Hotel Restaurant De Eenhoorn Oostburg. “Bij ons is het geen gooi- en vliegwerk, je parkeert gratis voor de deur en we maken graag tijd vrij voor onze gasten. Een persoonlijke benadering en kwaliteit staat bij ons voorop! Als je bij ons weggaat, wil ik dat je kunt zeggen dat je hebt genoten,” besluit Peter.