Kibbeling

door

Het zelf klaarmaken van kibbeling is een leuke en smakelijke uitdaging die je een heerlijk, vers resultaat oplevert. Kibbeling bestaat uit stukjes vis die worden ondergedompeld in een knapperig, gekruid beslag en vervolgens goudbruin worden gefrituurd. Voor de beste smaak gebruik je kabeljauw of wijting, maar elke stevige witte vis is geschikt.

Lokale vis wat vers gevangen is zorgt voor de beste smaak en kwaliteit. Marcin Beaufort heeft een eenvoudig recept uitgewerkt om je op weg te helpen, zodat jijzelf kibbeling klaar kunt maken! Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Kibbeling

Kibbeling

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, Tapas
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram witvis zonder vel en graat kabeljauw, koolvis, wijting

Voor de mix

  • 200 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 25 gram bakpoeder
  • zout en gemalen peper
  • ijskoud water
  • 1 citroen

Bereidingswijze
 

  • Meng de bloem, Maizena, bakpoeder, zout en peper met het ijskoude water tot je een beslag krijgt dat de dikte heeft van yoghurt.
  • Snijd de stukken witvis in 3×3 cm. Kruid deze met peper en zout.
  • Haal de vis door het beslag en frituur op 180 tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
  • Bestrooi met zout en druppel wat citroensap eroverheen.

Serveertip!

  • Klassiek met remouladesaus, lekker fris met tzatziki of eens wat anders met kerrie mayonaise.
Trefwoord bloem, noordzeevis