Een heerlijk recept voor pannenkoeken gemaakt van Zeeuws-Vlaamse ingrediënten!

Receptenfietsroute

Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je pannenkoeken bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou. Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!

Tip

De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.

Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.

Veel fiets- en eetplezier!

Pannenkoeken

Pannenkoeken

Marcin Beaufort
5 van 3 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • scheutje zonnebloemolie
  • 400 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 appels Jonagold – Elstar – Kanzi – Fuji
  • suiker
  • klontje boter

Bereidingswijze
 

Pannenkoekenmix

  • Mix de melk met de eieren, zout en zonnebloem olie. Voeg in 3x de bloem toe en mix tot het beslag volledig glad is.
  • Verwarm de koekenpan, smelt een klontje boter, voeg een middelgrote pollepel beslag toe en verdeel dit goed in de pan.
  • Bak aan 1 kant goudbruin en schud de pan om de pannenkoek los te maken, flip de pannenkoek met een snelle beweging of gebruik een spatel.
  • Bak de andere kant bruin.
  • Schuif op een bord en bestrooi met suiker. Eet smakelijk!

Maak je pannenkoek extra lekker met stukjes appel

  • Schil de appel en snijd in plakken. Bak de appel in wat boter in de koekenpan en bestrooi dit met suiker.
  • Karamelliseer de appel in de pan, als de appel volledig gekaramelliseerd is, haal je hem uit de pan en houd apart.
  • Leg de schijfjes appel op het beslag.
Trefwoord hoofdgerecht, tussendoortje, vegetarisch

Route Cadzand-Nieuwvliet

Verkoopkraam molen Retranchement voor bloem – appels – eieren

Melktappunt van den hout – melk