Seizoenskalender november en december

door | seizoenskalender

Nu we de koudere maanden ingaan, zijn er nog genoeg seizoensgebonden groenten en fruit om van te genieten. Lokaal eten betekent dat je eet wat de seizoenen je te bieden hebben. In Zeeuws-Vlaanderen heb je ieder seizoen veel variatie. Op onze seizoenskalender zie je wat de smaakmakers in november en december zijn.

Savooiekool

Op zoek naar een nieuwe manier om kool te bereiden? Dan is savooiekool een aanrader! Deze koolsoort heeft een delicate smaak en een iets zachtere textuur dan andere koolsoorten. Het is perfect voor salades, sla en roerbakken. Bekijk deze recepten om te beginnen!

Pompoen

Pompoen is een van de meest veelzijdige vruchten die er zijn. Hij smaakt niet alleen heerlijk, maar kan ook in allerlei recepten worden gebruikt. Of je nu een pompoentaart maakt, soep, of gewoon zo eet, het lijdt geen twijfel dat deze vrucht een herfstfavoriet is.

Knolselderij

Knolselderij is een van die groenten die je in de winkel hebt gezien, maar waarvan je niet zeker wist wat je ermee moest doen. Het is een soort wortelgroente, verwant aan selderij en peterselie. Hij heeft een romige textuur en een licht zoete, nootachtige smaak. Knolselderij kan worden gepureerd, geroosterd, of gebruikt in soepen en stoofschotels. Hier zijn enkele recepten om te proberen met knolselderij!

Pastinaak

Pastinaken zijn een van die groenten waar mensen van houden of die ze haten. We zijn er dol op – ze hebben een licht zoete, aardse smaak die echt uniek is. Bovendien zitten ze boordevol voedingsstoffen, dus ze zijn ook goed voor je. Als je nog nooit pastinaak hebt gegeten, raden we je aan ze eens te proberen – vooral in deze tijd van het jaar, als ze in het seizoen zijn. Je zult verbaasd zijn hoe lekker je ze vindt!

Seizoenskalender

Onze seizoenskalender laat zien welke streekproducten momenteel in het seizoen zijn en zorgt voor inspiratie voor je dagelijkse menu. Tip: let in de supermarkt op het land van herkomst van de goederen! ⁠⁠Wat je allemaal kunt klaarmaken met deze seizoensproducten, ontdek je hier bij onze recepten. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de winkel en sla al het seizoensfruit en de groenten in die in november en december op hun hoogtepunt zijn! Er zijn genoeg heerlijke opties om uit te kiezen. Veel plezier!