Impressie vorige editie streekproductenbeurs
Benieuwd welke lekkernijen onze streek allemaal biedt en ben je op zoek naar inspiratie en nieuwe toevoegingen voor jouw keuken, kaart of winkel? De streekproductenbeurs op maandag 24 februari 2025 bij bij MFC De Statie in Sas van Gent is de ideale plek voor de lokale hotels, restaurants, cafés, verblijfsaccommodaties en andere wederverkopers van lokale streekproducten om kennis te maken met Zeeuws-Vlaamse streekproducenten!
Stands en demo’s
Dit zakelijke event brengt Zeeuws-Vlaamse streekproducenten en ondernemers uit Zeeuws-Vlaanderen en het grensgebied samen. Diverse standhouders laten hun producten zien en tijdens demo’s delen gepassioneerde vakcollega’s hun kennis met je.
>> Bekijk hier alle standhouders
Programma: What the chef eats!
Tijdens de Streekproductenbeurs kun je genieten van drie bijzondere chef-demonstraties. Elke chef deelt zijn passie voor lokale producten en laat je proeven van zijn favoriete streekgerechten.

13:00 uur – Eric van Bochove
Restaurant het Vlasbloemeken, Koewacht
Met een Michelinster en 14,5 punten in de Gault Millau staat Eric garant voor culinair vakmanschap. In zijn restaurant Het Vlasbloemeken brengt hij het beste van zee, vee en veld samen in moderne Nederlandse gerechten met een Zeeuwse twist. Eric laat je kennismaken met de traditionele smaken van de streek en vertelt hoe hij deze vertaalt naar zijn eigentijdse keuken.
14:30 uur – Laurent Smallegange
Restaurant Spetters, Breskens
Als JRE Restaurant van het Jaar 2025, bekroond met een Michelinster en 16,5 punten in de Gault Millau, staat Laurent van Restaurant Spetters bekend om zijn creatieve gebruik van lokale ingrediënten. Hij neemt je mee in zijn culinaire wereld waar Bressiaanse garnalen, Noordzeevis, lokale kazen en verse groenten de hoofdrol spelen. Ontdek hoe hij deze pure streekproducten combineert met internationale invloeden en verrassende zure toetsen.
15:30 uur – Pepijn Boussen
Bakkerij Boussen Culinair, Sint Jansteen
Ambachtelijk bakker Pepijn Boussen van Bakkerij Boussen Culinair toont zijn passie voor authentiek brood en verfijnde patisserie. Met bloem van historische granen uit Zeeuws-Vlaanderen en respect voor traditionele technieken creëert hij onderscheidende producten. Laat je verrassen door de pure smaken van zijn zuurdesembroden.
Bij elke demonstratie krijg je de kans om te proeven van de gepresenteerde specialiteiten.
De beurs bezoeken
Op maandag 24 februari 2025 ben je tussen 11:00 en 17:00 uur van harte welkom bij MFC De Statie in Sas van Gent. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is wel nodig.
Standhouders
Heb je interesse om als standhouder aanwezig te zijn? Dan kun je hier aanmelden:
De Streekproductenbeurs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Gemeente Terneuzen.
