Elk jaar kijken we hier weer naar uit, zelf oliebollen bakken, met een ouderwets pannetje hete olie op het vuur. Zelf een oliebol maken met lokale bloem, melk en eieren is leuk en waanzinnig lekker met krenten en rozijnen.. en vergeet de stukjes appel niet!

Oliebollen

Oliebollen

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 30 gram verse gist
  • 5 gram zout
  • 500 gram melk
  • 1 ei
  • 250 gram gewelde rozijnen een uur van te voren wellen in lauw water

Bereidingswijze
 

  • Meng in de kom van de keukenmachine, de bloem met de gist en het zout.
  • Voeg al draaiend met de haak, de melk en ei toe, tot je een gladde massa hebt.
  • Voeg voorgeweekte rozijnen toe en laat rijzen bij kamertemperatuur.
  • Vorm met een ijsknijper bollen en bak af in het olie op 180 graden.
  • Als het goed is draaien de oliebollen vanzelf naar de goede kant in het vet.
  • Bak een minuut of 4-8, afhankelijk van de grootte van de bollen.
  • Laat even afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord nagerecht, vegetarisch