De heerlijke geur van vers brood komt je in de Bredestraat vaak tegemoet. Volg je neus en je belandt vanzelf bij bakkerij ’t Bakkertje Oostburg. Je vindt er tientallen soorten krakend vers brood en een groot aanbod heerlijk verse (koffie)koeken, gebak, vlaaien en taarten. Streekproducten zoals korstpaptaarten en bolussen liggen zij-aan-zij naast een uitgebreid assortiment seizoensproducten in de winkel. Deegventjes, chocoletters, marsepein en borstplaat in de Sinterklaasperiode. Oliebollen, stollen, appelbeignets en kerstkransjes in de kerst- en eindejaarsperiode.  In het voorjaar is er dan weer een keur aan chocolade-eitjes en banket met vers seizoensfruit beschikbaar.  

Groot assortiment dagverse producten 

Bakkerij ’t Bakkertje is een begrip in Oostburg en ver daarbuiten. Joop Becks vertelt dat hij bijna 24 jaar geleden samen met zijn toenmalige collega Leen de Wolff de 2 winkels overnam van hun voormalige werkgever. ’t Bakkertje heeft voor elk wat wils. ‘We verkopen naast brood ook een groot assortiment banket,” legt Joop uit.

Oostburg is het koopcentrum van West-Zeeuws Vlaanderen 

Met de winkel voorziet Bakkerij ’t Bakkertje in een belangrijke voorziening voor inwoners, omwonenden en bezoekers van Oostburg. ‘Oostburg is het koopcentrum van West-Zeeuws-Vlaanderen’, stelt Joop. ‘Er is een groot aanbod aan winkels, maar daarnaast vind je er ook een groot aantal maatschappelijke voorzieningen. Het gemeentehuis is er gevestigd, het Zwin College en natuurlijk mogen we ook het hier gevestigde ziekenhuis niet vergeten’.  

Groote Gat

Joop en de rest van het team maken lange dagen om de vele klanten van (h)eerlijke verse lekkernijen te voorzien. Heeft Joop een favoriete plek in Oostburg om van te genieten tijdens een ontspannen moment? Joop hoeft niet lang na te denken. De mooiste plek van Oostburg is volgens hem natuurgebied het Groote Gat