Bisque van Zeeuwse garnalen

Marcin Beaufort werkte heerlijke gerechten met Zeeuws-Vlaamse streekproducten uit. Deze keer een heerlijke soep van Zeeuwse garnalen.

Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten.

- campagne -

Bisque (soep) van Zeeuwse garnalen

Marcin Beaufort werkte heerlijke gerechten met Zeeuws-Vlaamse streekproducten uit. Deze keer een lekkere soep van Zeeuwse garnalen.
5 van 2 stemmen
Dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Hoge soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 kg ongepelde grijze garnalen
  • 100 gram witte wijn
  • 20 gram tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • 50 gram prei
  • 100 gram room
  • olijfolie
  • 1 liter water
  • citroensap
  • 2 takjes tijm
  • 1/4 bosje bieslook
  • 50 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Verhit olijfolie in een hoge pan en bak de garnalenkoppen, knoflook, prei, tijm en sjalot aan. Blus af met de witte wijn en voeg het water toe.
  • Breng alles aan de kook, schuim af en draai het vuur lager. Laat het geheel 20 minuten trekken en passeer het daarna door een zeef.
  • Kook voor de helft in en voeg room toe.
  • Breng op smaak met zout, citroensap en cayennepeper.
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in brunoise.
  • Warm de soep op en mix met een staafmixer.
  • Werk af met wat opgeklopte room, blokjes tomaat en garnalen.
  • Smakelijk!

Leuk om te weten

Wanneer kun je het beste garnalen vangen?

Het garnaal seizoen ligt tussen september en april, zolang de ‘r’ in de maand zit. In deze tijd trekt de garnaal dicht(er) naar de kust om kuit te schieten. Maar ook gedurende de zomermaanden kan er garnaal worden gevangen. 
Trefwoord soep, vis

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188


-advertentie-

Ook met je advertentie hier staan?

Dit vind je vast ook leuk: