Bistro De Buurman in Breskens

door | 25 jul 2022 | Ook lokaal

Eet lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Sinds 2006 zijn Jurgen en Angelique de uitbaters van café Centraal aan het Spuiplein in Breskens. Angelique had al een tijd de wens om weer terug achter de pannen te kruipen en in 2011 besloten ze hun café uit te breiden met een bistro in het leegstaande pand naast het café. Na een half jaar verbouwen, waarbij werkelijk iedere centimeter onder handen genomen en vernieuwd werd, opende in maart 2012 eindelijk hun bistro. De naam is bijzonder toepasselijk: Bistro de Buurman.

Streekproducten

Al snel wisten liefhebbers van gezelligheid en lekker eten de weg naar ‘de Buurman’ te vinden. De eigentijdse bistro met open keuken biedt een ruime keuze uit verse producten en vele wisselende suggesties. Natuurlijk vind je in de bistro in Breskens vis, mossels en ‘hornaort’ (garnalen) op de kaart!
In de gezellige bistro of op het mooie, deels verwarmde en overkapte terras, kun je verder genieten van verse vis uit de Noordzee, die vanuit de haven van Breskens niet ver te zoeken is. Daarnaast bieden Jurgen en Angelique heerlijke vleesgerechten van de lavagrill, waaronder rundvlees van Belgisch witblauw uit de omringende polders. Een drankje doen is ook mogelijk, de Buurman heeft een ruime keuze heerlijke cocktails.

Bij Bistro de Buurman worden de gerechten met zorg gekozen én bereid. Van het seizoen en met verse ingrediënten.