Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk nagerecht van Jorien Vermeulen van B&B De Kienstee i.s.m Edwin en Tom Vinke van Restaurant De Kromme Watergang. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Bruine bonentaart

Jorien Vermeulen van B&B De Kienstee & Edwin en Tom Vinke van Restaurant De Kromme Watergang
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 4 pesonen

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 80 gram kristalsuiker
  • 160 gram ongezouten boter
  • 225 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout

Voor de vulling

  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram bruine bonen gedroogd
  • 100 gram amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 6 eierdooiers
  • 1/2 vanillestokje
  • snuf zout

Bereidingswijze
 

  • Zet de bonen een nacht in koud water om te weken.
  • Kook ze daarna gaar in zo'n 45 minuten en stamp ze daarna fijn.
  • Meng voor de bodem alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een flexibel deeg. Laat een uurtje opstijven in de koeling.
  • Strooi wat bloem op de tafel en rol het deeg hierop dun uit (tot een dikte van zo'n 2 á 3 mm).
  • Verdeel het deeg over het bakblik en modelleer rondom netjes de randjes.
  • Schraap het vanillestokje uit en kook het vanillemerg met de basterd suiker en 100 ml water. Kook dit langzaam tot karamel.
  • Meng in een grote kom de bonenpuree met de karamel.
  • Roer er de amandelpoeder door en meng er 1 voor 1 de eieren en de eierdooiers door
  • Giet het beslag in de bakvorm en zet de taart in de oven op 180 graden voor zo'n klein uurtje.

Serveer deze taart met hangop en je hebt een heerlijke afsluiter van je diner!

    Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegetarisch