Eigenwijs Oostburg

door | 12 jun 2021 | Ook lokaal

Jethro en Regine Wijnja zijn sinds 1 maart de trotse eigenaren van restaurant Eigenwijs in Oostburg. Ze maakten een bijzondere start mee die je als startend ondernemer je nooit had kunnen voorstellen. Nog geen twee weken later moesten ze namelijk het restaurant sluiten vanwege de coronamaatregelen. Het was geen makkelijke periode, maar gelukkig konden ze vanaf 1 juni weer datgene doen waar ze zoveel zin in hadden toen ze aan hun avontuur begonnen: hun gasten een aangename tijd bezorgen.   

Eigenwijs 

Jethro en Regine zijn geen onbekenden in de horeca. Jethro was jaren achter de toog te vinden bij Markt 15 in Oostburg, waar nu Good & Tasty zit. Regine werkte in de Sluise horeca toen ze elkaar leerden kennen. ‘Toen de kinderen kwamen, hadden we allebei de horeca al vaarwel gezegd, maar het bleef nog altijd trekken,’ vertelt Jethro. ‘We hebben altijd gezegd dat als er een mooie kans zou komen, we het graag wilden proberen. Eigenwijs Oostburg stond al een tijdje te koop en begin dit jaar besloten we aan dit mooie avontuur te beginnen.’ Toen corona roet in het eten gooide, lieten ze het er niet bij zitten. Wat dat betreft past de naam Eigenwijs goed bij het koppel. Jethro kon tijdelijk aan de slag in de bouw en Regine begon met afhaalmaaltijden vanuit het restaurant.  

Scampi’s Eigenwijs van Regine 

En gelukkig was het dan op 1 juni zover! Het terras mocht weer open en ook binnen konden weer gasten terecht. ‘Je merkt aan de mensen dat ze zo blij zijn dat ze weer eens weg kunnen. Natuurlijk zijn ze voorzichtig, maar op ons terras en binnen is er alle ruimte om met een veilig gevoel van dit uitstapje te genieten,’ legt Jethro uit. Op de kaart vind je de typische Eigenwijs-gerechten zoals de fingerfoods en burgers, maar Regine heeft ook een paar nieuwe dingen geïntroduceerd. De ‘Scampi’s Eigenwijs van Regine’ en huisgemarineerde ribben zijn zeker de moeite waard. En naar de vegetarische gerechten is ook veel vraag. De keuken is open tot 20.00 uur en je kunt er van dinsdag tot en met zondag voor lunch, diner of een drankje terecht.  

We doen het samen 

De kroketten van De Ambachterie uit Oostburg, Triple Jules van Brouwerij Rodanum uit Aardenburg, fruitsappen van Fruitteeltbedrijf Flikweert Aardenburg of de bieren van Dutch Bargain. Het zijn zomaar een paar producten van lokale leveranciers die je ook op de kaart vindt. Jethro en Regine werken graag met zulke bedrijven samen. ‘We doen het samen, dat maakt ondernemers sterker in een streek als West Zeeuws-Vlaanderen. We willen ook voor iedereen toegankelijk zijn,’ besluit Jethro zijn verhaal. ‘Voor tante Sjaan die een lekker bakje koffie wil, tot de burgemeester die voor een goede biefstuk komt.’ Enthousiast hun gasten ontvangen in hun restaurant en met een positieve blik vooruit blijven kijken, dat is vooral wat dit koppel doet! 

Tip van Sam – medewerker bij Eigenwijs  

Even je eigen rustmomentje met een bakje koffie of thee met wat lekkers erbij of een twaalfuurtje nadat je de boodschappen hebt gedaan.