Fruitwinkel Manneke in Breskens

door | Ook lokaal

Koop lokaal in Zeeuws-Vlaanderen!

Familie Manneke

Fruitwinkel Manneke dat gelegen is aan de Langeweg in Breskens vind je sinds jaar en dag familiebedrijf Manneke. Vol passie teelt de familie al generaties lang de mooiste appels en peren. Het assortiment bestaat uit klassiekers zoals de Elstar, Jonagold en Braeburn, maar ook de Fuji appels floreren aan de Bressiaanse kust. Bij de peren zijn naast de bekende Doyenné du Commice en Conference, voor de liefhebber ook stoofpeertjes te koop.

Verder teelt de familie Manneke ook seizoensgebonden zacht fruit zoals zoete kersen en pruimen. Ben je onderweg tijdens een fiets- of autotocht door de streek, breng dan zeker eens een bezoek aan de fruitwinkel van Bram en Miep. Naast al het lekkers uit eigen boomgaard, vind je er ook een groot aanbod streekproducten. En vergeet vooral de specialiteit niet: heerlijke eigengemaakte jam!

Wist je dat…?

Het kersenseizoen is erg kort. Wil je genieten van echte zoete West-Zeeuws-Vlaamse kersen, dan kan dat van ongeveer half juni tot eind augustus. Vanaf eind augustus worden de appels en peren geoogst. Dat heeft de natuur mooi gepland!