Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke gepofte rode biet klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Gepofte rode biet

Gepofte rode biet

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode bieten
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • gembersiroop
  • Aceto balsamicoazijn

Bereidingswijze
 

  • Was eerst de rode bieten.
  • Wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met wat zout.
  • Pof deze in een oven of BBQ van 180 °C tot ze gaar zijn.
  • Laat de gepofte rode bieten afkoelen en pel ze.
  • Snijd in blokjes van 1 à 2 cm.
  • Kruid met zout, peper, Balsamicoazijn en gembersiroop.

Serveertip!

  • Een goede basis voor een lekkere frisse salade en ook heerlijk in combinatie met geitenkaas.
Trefwoord bijgerecht, hoofdgerecht

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188