Hierbas de las Dunas in Cadzand

door | 22 jun 2022 | Ook lokaal

Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de Zeeuwse duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en Michelin-sterrenchef Syrco Bakker niet toevallig van ons smaaklokaal Pure C in Cadzand uitsluitend verse ingrediënten.


Charlotte Pillen, de sterke vrouw achter Hierbas de las Dunas én de vriendin van Syrco, samen zijn ze een dynamisch duo die al bewezen hebben dat ze op veel vlakken kunnen schitteren.
In ibiza dronken ze voor het eerst de populaire anijs-achtige kruidenlikeur Hierbas Ibicencas.
Syrco dacht…in onze duinen groeien ook lekkere kruiden.
Zeker met het grote aanbod aan kruiden en planten uit het Zwin, de duinen en alles wat de omliggende natuur te bieden heeft. Eenmaal thuis ging de chef direct aan de slag.
Na enkele maanden experimenteren waren de eerste drinkbare batches Hierbas de las Dunas een feit.

Er worden alleen verse ingrediënten gebruikt. Deze techniek geeft Hierbas de las Dunas een pure, zout-zoete smaak en maakt het tot een perfect aperitief, after-dinner of cocktailingrediënt

Wist je dat…?

Op de website vind je tal van cocktails met als basis Hierbas de las Dunas natuurlijk. Als je door de duinen van Cadzand, langs het Zwin loopt en goed oplet, kun je een groot aantal van de ingrediënten zo ontdekken. Let maar eens goed op of je zelf zeekraal, duindoorn, rozenbottel, vlierbloesem of de wilde rucola kan vinden!