Inspiratiedag

12 maart 2024

Steeds vaker willen gasten meer beleving op de boerderij. Wat denk je van speurtochten op de boerderij, rondleidingen op het erf, slapen bij de boer, zelf plukken, tappen of maken? Ideeën genoeg, maar waar begin je en hoe pak je het aan? Kom naar onze inspiratiedag! 

Inspiratiedag 2024<br />
Onze streek heeft alles in zich om het platteland, met zijn bewoners, bedrijven en producten, positief in de schijnwerpers te zetten. Een unieke totaalbeleving, bestaande uit bijvoorbeeld accommodatie, toeristische activiteiten en de ervaring van een actieve boerderij, draagt daar aan bij.
De korte keten biedt volop kansen! Tijdens onze inspiratiedag op dinsdag 12 maart 2024 met het thema Beleven op de boerderij laten we je kennismaken met leuke ideeën en organisaties om jouw plannen een stap verder te brengen.

Wil je ook aanwezig zijn? Meld je dan aan via het formulier onderaan de pagina.

 

Sprekers

MARK DE JONG van ZLTO – Op de boerderij is volop leven en altijd iets te beleven. Klanten komen speciaal naar de boerderij voor beleving. Maar wat kost een kilo beleving? En hoe kun je er geld mee verdienen?

Er komt heel veel bij kijken om beleving op de boerderij uit de grond te stampen. Deze presentatie van Mark helpt bij de eerste stappen en daarna kun je zelf aan de slag. Alvast een voorproefje? Kijk eens op: www.dichterbijdeboerderij.nl!

CARLIEN WILLEMSEN van BUITENGEWOON ACTIEFBuitengewoon Actief is hét adres voor het organiseren van events, (teambuildings)activiteiten en bedrijfsuitjes. Carlien heeft een breed aanbod van leuke, sportieve en gezellige activiteiten tot en met het verzorgen van de inwendige mens in een ‘muzikaal lijstje’. Samenwerking met partners uit de streek maakt dit concept alleen maar krachtiger. Carlien laat je inspirerende voorbeelden zien hoe jij thuis ook aan de slag kunt!

NADINE DE ROO van HET WATERLAND – Nadine neemt ons mee in haar verhaal waar passie voor de landbouw, gastronomie en gastvrijheid op de hoeve “Het Waterland” samenkomen. Op de hoeve kun je terecht voor een bedrijfsbezoek, in het gastronomisch restaurant “Tafel Twaalf” wordt gewerkt met hun eigen geteelde en lokale producten en in het vakantiehuisje “Nummer Tien” bieden ze een plek waar je kunt genieten van rust en stilte in de polders.

Programma 12 maart 2024

Locatie: Klinket, Sasputsestraat 14, 4507 JX Schoondijke

 • 13:00 Inloop op het Inspiratieplein
 • 13:30 Welkom met succesverhalen uit de streek
  • Marielle Vesseur van de Heerenhoeve, Oostburg
 • 13:45 Presentatie Dichterbij de boerderij, door Mark de Jong van ZLTO
 • 14:30 Pauze en bezoek aan inspiratieplein
 • 15:00 Deelsessies
  • Carlien Willemsen van Buitengewoon Actief (Groede NL) over creatieve kansen voor beleving op de boerderij
  • Nadine Deroo van Het Waterland (Waterland-Oudeman BE) over de passie voor landbouw, gastronomie, en gastvrijheid
 • 16:00 Netwerken en bezoek aan Inspiratieplein
 • 17:30 Einde

Inspiratieplein

Kom in contact met interessante partijen die jou van inspiratie en advies kunnen voorzien, of jou aan de juiste contacpersonen kunnen helpen. Loop je rond met ideeën en toekomstplannen? Dan ben je hier aan het goede adres: korte lijntjes! De volgende organisaties zijn aanwezig om jou van de nodige informatie te voorzien (lijst wordt nog aangevuld):

– Ondernemersloket gemeente Sluis

– Impuls Zeeland

– Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen

– ZLTO

– HZ University of Applied Sciences (Food, Business & Innovation)

– Dockwize

 

Aanmelden Inspiratiedag 12 maart 2024
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Indien van toepassing
Naam
Wij gebruiken je e-mail om je op de hoogte houden over de inspiratiedag.
Akkoord
N.B. Tijdens de beurs kunnen foto's en video's van jou worden gemaakt. Dit materiaal gebruiken wij onze website www.koopeetbeleeflokaal.eu en onze social media. Als je hier bezwaar tegen hebt, kun je dat bij ons melden via info@koopeetbeleeflokaal.eu.
Nieuwsbrief
Wij versturen regelmatig informatie via onze nieuwsbrieven over onze evenementen zoals de Streekproductenbeurs, Inspiratiedag en onze workshops.

TIPS

Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen

FOODREGIO WZVL

Ervaar Terneuzen

InUlst

Grenspark Groot Saeftinghe