Ga je mee naar Kaasboerderij de Vos?

door | 7 aug 2020 | Ook lokaal

Wat een ontzettend leuk uitje is dit! In de maanden juni, juli en augustus kun je op dinsdagmiddag en donderdagochtend en -middag terecht bij Kaasboerderij de Vos in Biervliet voor een rondleiding. Altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Het boerenleven van dichtbij meemaken? Kalfjes bekijken en aaien? Dan moet je hier zeker eens naar toe gaan!

Biervlieter, voor de echte genieter

Trotse eigenaren Ad en Marlies de Vos ontvangen je op hun boerderij aan de Helenaweg in Biervliet. Als wij er zijn, is het een wat bewolkte dag, dus het is lekker druk. Vakantiegangers die hier in de buurt verblijven, komen ook kijken. Altijd leuk om dan zelf toerist in eigen streek te zijn en weer even een vakantiegevoel te krijgen. Onder het genot van een glaasje appelsap en melk krijgen we een leuke film te zien over het bedrijf. De blokjes kaas ontbreken natuurlijk niet. De kaas die Ad en Marlies maken, heet de ‘Biervlieter’. We mogen proeven van verschillende soorten: jonge, oude, brandnetel, fenegriek, knoflook/paprika kaas. Lekker!

Tijdens de rondleiding krijgen we het productieproces van dichtbij te zien. De kinderen worden helemaal enthousiast als ze de kalfjes en koeien mogen bekijken. Er wordt zelfs voorzichtig geaaid. Na afloop brengen we een bezoekje aan de winkel en natuurlijk gaan we met kaas naar buiten. Het wordt een fenegriek!

‘t Vosje in Breskens

In de boerderijwinkel van Ad en Marlies vind je allerlei kaassoorten, streekproducten, verse eitjes en leuke souvenirs. Wil je nog meer keuze? Rij dan zeker verder naar Breskens. Aan het Spuiplein vind je ’t Vosje, een delicatessenwinkel met als paradepaardje de boerenkaas van de kaasboerderij uit Biervliet!

Met hetzelfde enthousiasme als haar vader en moeder, runt dochter Maartje de Vos hier de winkel. Kazen genoeg hier! Voor alles wat lekker is bij de borrel kun je ook terecht bij ‘t Vosje. Deze winkel ligt vol met lekkernijen. Denk aan wijnen, noten en verse kazen. Breng dus zeker ook een bezoekje aan ‘t Vosje in Breskens!

Wil je ook naar Kaasboerderij de Vos? Kijk op hun website voor informatie over de rondleidingen.