Lamsbout met couscous en paprikacoulis

door | 7 mei 2024 | recept

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke lamsbout klaar met couscous en paprikacoulis. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Lamsbout

Lamsbout met couscous en paprikacoulis

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Lamsbout

  • 1 kg opgebonden lamsbout vraag dit bij je lokale slager

Couscous

  • 300 gram parel couscous
  • 50 gram olijfolie
  • 25 gram citroensap
  • 1/2 bosje lente uit
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1 Raz el Hanout kruiden
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 50 gram zonnebloempitten gebrand
  • 50 gram pompoenpitten gebrand
  • peper en zout

Gebrande paprika coulis

  • 100 gram gebrande paprika zwart branden boven het vuur of gewoon uit blik
  • 100 gram tomaten uit blik
  • 1 ui
  • 20 gram knoflook
  • 100 gram olijfolie
  • 10 gram poedersuiker
  • 20 gram witte wijnazijn
  • cayennepeper en zout

Bereidingswijze
 

Lamsbout

  • Kruid de lamsbout naar smaak.
  • Bak de lamsbout stevig aan in bruisende boter.
  • Gaar vervolgens verder in een voorverwarmde oven van 160C, tot een kerntemperatuur van 53C. Laat daarna rusten.

Couscous

  • Kook 500 gram water en voeg de parelcouscous toe. Kook dit gaar en spoel daarna koud af.
  • Snijd gekonfijte citroen fijn (schil).
  • Wrijf ze los met een schone handen, roer er de olijfolie en citroensap onderdoor en vermeng met de specerijen.
  • Snijd de kruiden en lente ui fijn, bruneer pitten. Vermeng alles onder de couscous door en breng op smaak. 

Gebrande paprika coulis

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan en kook voor 10 minuten. 
  • Mix daarna en monteer op met de olie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Trefwoord lam, vlees