Pompoensoep

55

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Joris Janssen en Elliny de Waal van Restaurant Auberge des Moules. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Restaurant Auberge des Moules

Pompoensoep

Restaurant Auberge des Moules
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 300 ml room
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout

Oude kaas créme

  • 200 gram oude kaas
  • 150 gram slagroom
  • 150 gram olie

Toast

  • 1 mooi wit zuurdesembrood van de lokale bakker
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

Bereiding pompoensoep

  • Schil en snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaadjes, snij vervolgens in gelijke stukken.
  • Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper.
  • Snijd de aardappel in blokjes.
  • Fruit de ui samen met de gember, knoflook, rode peper in de pan met olijfolie tot de uit glazig is.
  • Voeg de pompoen toe en bak nog even mee op hoog vuur, blus de bouillon.
  • Laat op laag vuur garen tot de pompoen en aardappel zacht zijn.
  • Mix met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Schenk de room bij de soep.
  • Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel daarna.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout, rasp en sap van de sinaasappel.

Bereiding oude kaas crème

  • Rasp de oude kaas.
  • Breng de room aan de kook.
  • Voeg de oude kaas toe.
  • Gebruik de staafmixer om er een gladde massa van te maken.
  • 'Monteer' de crème met de olie tot hij mooi dik is (monteren is eigenlijk heel langzaam en druppelsgewijs de olie toevoegen aan de kaassaus, terwijl je aan het mixen bent).

Breiding toast

  • Snij het brood in mooie dunne plakken.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met olijkolie, zeezout en een klein snufje peper.
  • Leg de plakken 7 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Haal de plakken uit de oven en serveer ze samen met de oude kaas crème bij de pompoensoep.
Trefwoord hoofdgerecht, soep, vegetarisch
Dit vind je vast ook leuk:

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info