Restaurant De 6 Linden in Heille

door | Aardenburg, Gemeente Sluis, Heille, smaaklokaal

De 6 Linden

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Vlakbij het West-Zeeuws-Vlaamse Aardenburg, in het pittoreske Heille om precies te zijn, staat boerderij De 6 Linden. Jesse Verdonk en Eelke Mol, hebben er samen met hun familie een restaurant met B&B van gemaakt. Het is een paradijsje op aarde. Jesse en Eelke kweken er hun eigen groenten en houden er kippen.

Jesse en Eelke aan het woord

Wij zijn Jesse en Eelke en we heten u van harte welkom op onze 19e-eeuwse boerderij in het ommeland van Heille. Het afgelopen decennium hebben we samen met onze familie deze boerderij getransformeerd tot 21e-eeuws restaurant met boutique herberg. 

Door middel van warmteterugwinning, zonnecellen en precisie-beregening in de moestuin willen we ons steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst. Op het terrein rondom de boerderij planten we elk jaar eetbare bomen en planten om een groeiend voedselbos te creëren waaruit we kunnen oogsten voor onze gerechten. 

Tijdens de verbouwing van de boerderij heeft Jesse een koksopleiding gevolgd en in verschillende verfijnde restaurants in Nederland en België gewerkt. Eelke heeft zich bekwaamd in patisserie, (biologische) wijnen en gastvrouwschap op hoog niveau.  

Zoveel mogelijk uit eigen tuin

Door onze ervaringen hebben wij samen een keuken ontwikkeld waarin zoveel mogelijk uit eigen tuin gekookt wordt. Producten die we niet zelf telen, krijgen wij van leveranciers uit de streek en Europa, waarbij we selecteren op kwaliteit en oog voor duurzaamheid. Met deze producten creëren we verfijnde gerechtjes die we serveren op ons schaduwrijke terras met uitzicht op ons ontwikkelend voedselbos. 

Onze boutique herberg heeft 3 suites en 4 kamers om in alle rust en comfort te kunnen overnachten na de maaltijd. Sluit het verblijf in stijl af met ons (champagne) ontbijt van regionale producten en verrassende gerechtjes en sappen. 

Ook overdag kunt u bij De 6 Linden terecht. We serveren luxe broodjes en gebak, beide uit eigen oven, huisgemaakte drankjes en een kleine selectie gerechten a la carte.

Seizoensgebonden

In het seizoen stoken we in onze distilleerderij onze eigen eau de die van appels en bieden daaromtrent workshops aan. Ook is onze locatie op aanvraag af te huren voor zowel feesten en partijen als business to business evenementen.