Restaurant De Schaapskooi in Sluis

door | 28 jul 2022 | Ook lokaal

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

Restaurant De Schaapskooi

Heerlijk dineren of lunchen in een landelijke sfeer? Fijnproevers zijn van harte welkom bij restaurant De Schaapskooi vlakbij Heille. De Schaapskooi belooft culinaire verrassingen in een persoonlijke ambiance. De naam van het etablissement verwijst naar het verleden van het pand. Het restaurant is gevestigd in een authentieke oude hoeve uit 1643 en vroeger graasden op deze plek honderden schapen. In 1975 zetten de ouders van de huidige eigenaar Marc de Rijcke, hun eerste culinaire stappen in dit bijzondere gebouw. Sinds 1995 runt Marc het café-restaurant samen met zijn echtgenote Corine en vijf vaste medewerkers. De Schaapskooi heef twee zalen beschikbaar voor kleine groepen van (veertig tot zestig) personen.

De Schaapskooi is befaamd om haar eerlijke keuken. Marc: “Verse (streek) ingrediënten worden met veel zorg en liefde bereid door onze professionele keukenbrigade. Er is een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. Van zilte schaal- en schelpdieren uit de Westerschelde tot een lekkere côte à l’os. We serveren ook seizoensgebonden gerechten. Onze specialiteiten zijn lamsvlees, asperges en wild. Ook Zeeuwse lekkernijen zoals Oosterscheldekreeft en bijzondere (bij)gerechten zoals hoppescheuten sieren onze kaart.

De dessertkaart verleidt met een mix van vertrouwde en vernieuwende nagerechten.” Een gerecht komt niet tot z’n recht zonder een goede wijn, meent Marc. “De Schaapskooi biedt haar gasten daarom een ruime keuze aan wijnen uit alle windstreken.” Wijnliefhebbers worden desgewenst getrakteerd op een speciaal woordje van Marc, wijnliefhebber in hart en nieren. “Gasten genieten bij ons van (seizoens-)specialiteiten en Zeeuwse lekkernijen, met liefde bereid van de allerbeste verse ingrediënten en geflankeerd door passende wijnen.”