Restaurant De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden

door | 27 jul 2022 | Ook lokaal

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Een verborgen pareltje in de Zwinstreek. Zo mogen we Sint Anna ter Muiden wel noemen. In dit schilderachtige stadje wacht restaurant de Vijverhoeve. In een voormalige familieboerderij word je getrakteerd op luxe gerechten uit de Franse keuken, gemaakt van alleen de beste streekproducten. In 1990 begonnen Jan en Carolien Grahame-van de Vijver het restaurant. Nu zijn ouders het wat rustiger aan doen, is het aan zoon Bart en zijn vriendin Yori om de familietraditie met liefde voort te zetten. Bart maakte al vroeg kennis met het koksvak.

Na zijn opleidingen deed hij ervaring op bij diverse restaurants in Vlaanderen en Nederland. Maar Sint Anna ter Muiden bleef lonken en hij keerde terug naar huis. Samen met Yori, sommelier en gastvrouw, gastheer Levi en Barts rechterhand in de keuken Alphonse, staat De Vijverhoeve voor culinair vakmanschap en excellent gastvrouw/-heerschap.

De gerechten worden bereid met verse groenten en kruiden uit de streek. Bart en Alphonse staan voor dag en dauw op. Bramen plukken, eieren rapen, noten verzamelen. Daarnaast is het team in de weer met de eigen gekweekte koeien, varkens en kippen. Er worden groenten verbouwd en ook garnalen korren aan het strand staat geregeld op de agenda. Met lokale, heerlijke en hoogwaardige producten creëren Bart en zijn team royale gerechten, vergezeld van heerlijke sauzen waaruit klassiek vakmanschap blijkt en puurheid centraal staat.