Wanneer is het eigenlijk aspergeseizoen en kan ik met een gerust hart ook aardbeien in de winter kopen? Hoe zit het met appels, uien, kolen, pompoenen of walnoten? Onze seizoenskalender vertelt het je!

Je kunt bijna iedere groenten- en fruitsoort in ieder seizoen kopen. ⁠⁠Maar wist je dat het veel beter is om regionaal en seizoensgebonden te winkelen? ⁠Regionaal, omdat je zo het milieu beschermt en de goederen korte transportwegen hebben. Seizoensgebonden, omdat de opslag van de producten ook energie verbruikt. Koop daarom het liefst dat wat er momenteel in het seizoen te verkrijgen is. Het smaakt beter, is volop verkrijgbaar en in het seizoen zijn ze ook nog het beste van prijs.
⁠⁠
Onze groenten- en fruitseizoenskalender laat zien welke regionale groenten en fruit momenteel in het seizoen zijn en zorgt voor inspiratie voor je dagelijkse menu. Augustus is een ware culinaire schatkamer, boordevol verse en smaakvolle ingrediënten. Geniet van de overvloed aan groenten, fruit, vis en vlees die deze zomermaand te bieden heeft. Door te koken met seizoensgebonden producten profiteer je niet alleen van de beste smaken, maar ondersteun je ook lokale boeren en verminder je de ecologische voetafdruk. Dus, duik in de keuken en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je geniet van al het heerlijks dat de augustusseizoenenkalender te bieden heeft!

Tip: Let in de supermarkt op het land van herkomst van de goederen.

Hieronder staan de smaakmakers voor in de maand augustus!

Smaakmakers op hun best in augustus NIEUW