Strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement

door | Gemeente Sluis, Retranchement, smaaklokaal

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! 

Strandpaviljoen De Zeemeeuw

Op de grens van Nederland en België, in het meest zuidwestelijke puntje van Nederland, daar vind je Strandpaviljoen De Zeemeeuw. Vanwege de unieke ligging aan natuurgebied Het Zwin het paviljoen populair bij wandelaars, watersporters en zonaanbidders. Eigenaren Marcel en Jeanine staan samen met chef-kok Didier en een team toegewijde medewerkers klaar om jou te laten genieten van het goede leven aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust.

Huisgemaakte appelbollen

Bij dit eerste strandpaviljoen aan de Nederlandse kust, of het laatste, dat ligt aan je reisrichting, weten ze de innerlijke mens te verwennen. Aan de Zeeuwse kust mogen klassieke visgerechten natuurlijk niet ontbreken. De rijkgevulde vissoep, kabeljauw en garnalenkroketten doen de visliefhebber watertanden. De garnalenkroketten worden met liefde voor het product op ambachtelijke wijze geproduceerd door de Ambachterie in Oostburg. De kazen komen van Oskam uit Breskens. De kaart wordt verder ingekleurd met fijne gerechten zoals pasta met schelpdieren, mosselen of eigengemaakte soep van de dag.

Ook in het glas zijn lokale toppers te vinden. Heerlijk bier van Brouwerij Rodanum uit Aardenburg of versgeperst appelsap van de Groene Polderwinkel in Schoondijke. De Zeemeeuw staat in de wijde omgeving bekend om de huisgemaakte appelbollen. Ideaal in de koudere maanden in combinatie met een lekker kopje koffie. Naast al deze culinaire verwennerij heeft de Zeemeeuw ook een snackbar. Lekker met je voetjes in het zand genieten van een frietje met een ijsje van de Heerenhoeve als toetje.