The Holy Spiritus in Sint Jansteen

door | 16 okt 2022 | Ook lokaal

De 100% pure ciders, honingwijnen, distillaten en likeuren worden allemaal ambachtelijk gebrouwen in de voormalige Johannes De Doperkerk. De dranken van Tom en Goderic vinden hun herkomst in deze oude kerk in Sint Jansteen. The Holy Spiritus, toepasselijker kan een naam niet zijn. 

The Holy Spiritus

Toen Tom en Goderic nadachten over een locatie die waardig genoeg is om al hun dranken te herbergen, zijn ze allemaal de revue gepasseerd. Wolkenkrabbers, productieloodsen, industriële panden, statige herenhuizen, oude winkelpanden en verlaten fabrieken uit de vorige eeuw. Geen van allen konden ze hun goedkeuring dragen. Maar toen ze hoorden van een kerk met een eigen lijflied werd hun nieuwsgierigheid getriggerd. Het lied paste bij hun plannen en het gebouw had zelfs de tand des tijds overleefd. Toen de heren het lied hoorden, was The Holy Spiritus geboren!

Zeker Zeeuws

Naast een vakkundige brouwerij herbergt The Holy Spiritus ook een professionele distilleerderij. Van de meest uiteenlopende regionale grondstoffen brouwen en stoken de heren hun dranken, want ze geloven in lokale samenwerking. En mede daardoor zijn ze ook Zeker Zeeuws gecertificeerd. Tom en Goderic zijn van alle markten thuis: van kleine flesjes tot vaten van 20 liter met logo of wapenschild, van private label tot loonstook (distilleren voor anderen). Of wat denk je van een workshop waarbij je zelf gin maakt en natuurlijk met een fles naar huis gaat? Op hun wensenlijst staat nog een grondige verbouwing van de kerk. 

Loop gerust eens binnen!

Ben jij te porren voor een verfrissend en fruitig avontuur? In dat geval heten Tom en Goderic je van harte welkom in hun brouwerij voor een proeverij, evenement of kennismaking. Of loop eens binnen tijdens de streekproductenmarkt die ze regelmatig organiseren met tal van andere lokale producenten.

The Holy Spiritus BV
Hoofdstraat 4
4564 AP Sint Jansteen


info@theholyspiritus.com
theholyspiritus.com