Warm gerookte Zeeuwse makreel van de barbecue

Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer Zeeuwse makreel van de barbecue.

Zeeuwse makreel

Warm gerookte Zeeuwse makreel van de barbecue

Marcin Beaufort
Marcin Beaufort werkte dit lekkere gerecht voor je uit op de barbecue: makreel!
4.50 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 2 uur 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 2 uur
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten
  

  • 2 makrelen van ongeveer 400 gram
  • 50 gram grof zeezout
  • 50 gram sojasaus
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 citroen
  • Zwarte peper

Voor de vinaigrette

  • 50 gram soja saus
  • 25 gram Sesamolie
  • 50 gram sushi azijn
  • 1 komkommer
  • 1 granny smith appel

Bereidingswijze
 

  • Maak de makrelen schoon en verwijder de ingewanden.
  • Maak een pekel met de soja, zout, basterdsuiker, peper en citroen.
  • Laat 2 uur marineren.
  • Haal de makrelen uit de marinade, dep droog en rook ze daarna warm op 90C tot ze gaar zijn.
  • Maak een vinaigrette met sesamolie, soja en de citroen en marineer hierin de geraspte komkommer en appel.
  • Smakelijk!

Leuk om te weten

Vis kan je het hele jaar rond eten, maar elke vis heeft zo zijn momenten. Net zoals groenten en fruit is ook vis op zijn best in het juiste seizoen. De vis is dan niet alleen veel verser en dus lekkerder, je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee.
Makreel is het hele jaar door verkrijgbaar, maar minder in mei, juni en juli. 
Trefwoord barbecue, hoofdgerecht, vis

Over de chefkok

Marcin Beaufort werkt het recept voor dit gerecht voor ons uit. Hij komt uit Cadzand en is een energieke veertiger die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde hotelschool Ter Groene Poorte. Als gediplomeerd kok ging hij aan de slag in restaurants in België, Nederland, Groot-Brittannië… en ver daarbuiten. En deze internationale leerschool heeft Marcin geen windeieren gelegd, want de brede basis aan keukenkennis en ervaring laat hem nu toe om zijn grootste passie uit te oefenen: culinair advies geven om betere gerechten te bereiden én dus (nog meer) tevreden gasten te maken.

Marcin Culi-advies | kok aan huis | workshops
www.marcinbeaufort.nl | info@marcinbeaufort.nl | +31 652302188

Dit vind je vast ook leuk: