Wortel-venkelsalade

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een lekkere frisse wortel-venkelsalade klaar. Lees stap voor stap hoe je dit gerecht moet bereiden. Vergeet uiteraard het eindresultaat niet te delen op social media, dat vinden we leuk:)

Wortel-venkel

Wortel-venkelsalade

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Bijgerecht, vegetarisch, Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks boswortel
  • 1 venkel
  • 1 stuk courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 liter sinaasappelsap
  • 5 gram zout
  • snufje cayennepeper
  • 50 gram citroensap
  • 100 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Snijd de groenten zo dun mogelijk op de mandoline of in een keukenmachine.
  • Kook het sinaasappelsap tot een vierde in en mix met olijfolie, kruid met zout, cayennepeper en citroensap.
  • Marineer de geraspte groenten in de jus en plaats in de koeling.
  • Goed uitlekken voor gebruik.
  • Zo simpel is het, smakelijk eten!
Trefwoord ui, wortel