Receptenfietsroute
Al eens aan gedacht om de ingrediënten van je yoghurtcake bij elkaar te fietsen? Fiets door het mooie Zeeuws-Vlaanderen en verzamel onderweg de juiste ingrediënten zoals aangegeven in dit recept. De fietsroute voor dit recept kun je vinden op RouteYou. Geniet van de natuur en de bezoeken aan de streekproducenten. Eenmaal thuis, pak het recept erbij en ga aan de slag. Vergeet niet je ervaring en resultaat te delen met ons, dat vinden we leuk!
Tip
De route is vrij te fietsen en in principe te starten op elk punt. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg. Let op de openingstijden: de routes zijn op alle dagen van de week te fietsen maar openingstijden kunnen verschillen gedurende het jaar. Is een locatie gesloten? Neem dan de producten ergens anders op de route mee. Houd wel rekening met warmte gevoelige producten, neem daarom een koeltasje mee voor onderweg.
Neem contant geld mee, want niet overal is het mogelijk om met de kaart te betalen.
Veel fiets- en eetplezier!

Yoghurtcake met aardbeien en honing
Ingrediënten
- 200 gram aardbeien
- 4 eetlepels honing
- 200 gram bloem van de molen
- 2 eieren
- 150 ml yoghurt volle yoghurt
- 100 gram zachte boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram poedersuiker
- 1 citroen
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
- Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes.
- Meng de aardbeien met 2 eetlepels honing en rasp er de citroenschil in.
- Klop de boter en rest van de honing in een grote kom tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel en klop goed door
- Voeg de yoghurt toe en meng. Zeef er de droge poeders (bloem, zout en bakpoeder) in en spatel onder elkaar door.
- Roer er de gemarineerde aardbeien voorzichtig door het beslag, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten,
- Check met een in het midden van de cake.
- Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm en haal de cake daarna uit de vorm.
- Meng het citroensap met de poedersuiker en giet dit over de cake
- Laat uitharden en snijd plakken, serveer met verse aardbeien en een lepel hangop van yoghurt.
Verkooppunten en producten onderweg
Aardappels, uien, zuivel, bloem en eieren:
De Baeckermat
Bernhardstraat 80
4554 BD Westdorpe
https://www.debaeckermat.nl/
+31 (0)115 – 45 38 32
Honing:
Imkervereniging Hulst e.o.
Zelzaetseweg 18
4571 NV Zuiddorpe
0115-608014
nbvhulsteo@zeelandnet.nl
Asperges en aardbeien:
De Letter Asperges & Zo
Langeweg 14
4576 RL Koewacht
www.aspergesenzo.nl
Tel. 0114-630203